Κόψιμο βασιλόπιτας της ΠΡΟΟΔΟΥ (2014)


       Δευτέρα 6 Ιαν 2014. Ασφυκτικά γέμισε και εφέτος το πνευματικό μας κέντρο την ημέρα των φώτων, για την καθιερωμένη γιορτή κοπής της βασιλόπιτας, με τους φίλους και τα μέλη της Προόδου και με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Η γιορτή άρχισε με την κοπή της πίτας από τον π.Γεώργιο και τον π.Βίκτωρα και τα κομμάτια δόθηκαν στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Ακλούθησε η απονομή επαίνων στους Καλλιμασιώτες μαθητές του λυκείου που πέτυχαν πριν από μερικού μήνες στις πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Καμαρώσαμε και χειροκροτήσαμε τους αυριανούς επιστήμονες και τους ευχηθήκαμε καλή πρόοδο. Για όσους φοιτητές αναχώρησαν ήδη για τις σχολές τους, οι έπαινοι παραλήφθηκαν από τους γονείς τους.
Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τα παιδιά και τους ενήλικες των πολιτιστικών μας εργαστηρίων.
Πρώτα η χορωδία των παιδιών και των ενηλίκων, που τραγούδησαν κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της κ. Βίνας Αμπανούδη. Πιάνο έπαιξαν οι μαθήτριες Ελένη Καρδαμύλα,  Λαμπρινή Μπλάνη, και Μαριάννα Κουμελά που συμμετείχαν και σε προηγούμενες εκδηλώσεις μας. Για πρώτη φορά εφέτος συμμετείχαν  και δύο νέοι μαθητές, ο Στέλιος Ζανίκος στο μπουζούκι και ο Μιχάλης Κοκκολάκης στο τουμπελέκι.
Ακολούθησαν τα δύο παιδικά και το εφηβικό τμήμα του παραδοσιακού χορού με την καθοδήγηση του Γιάννη Γριμπαμπή, που χόρεψαν έξι χορούς.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα τελείωσε με τα παιδιά της ρυθμικής γυμναστικής με την καθοδήγηση της κ. Λουΐζας Μιχαλακοπούλου.
Στον προθάλαμο υπήρχε έκθεση έργων των παιδιών της ζωγραφικής που επιμελήθηκε η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Αγγελική Νικήτα.
Στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους που περιείχαν πέντε φλουριά με ισάριθμα δώρα για τους τυχερούς.
Ήταν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση που την ευχαριστήθηκαν περισσότερο τα παιδιά που συμμετείχαν και οι γονείς τους. Η Πρόοδος ευχαριστεί όσους εργάστηκαν για την οργάνωση της εκδήλωσης και εύχεται σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι όλα αυτά πραγματοποιούνται λόγω της ύπαρξης του πνευματικού κέντρου της Καλλιμασιάς που στεγάζει όλες τις δραστηριότητες της Προόδου. Έχουμε λοιπόν χρέος να το φροντίσουμε τώρα που μας χρειάζεται.