Η ΠΡΟΟΔΟΣ στη Μόστρα των Θυμιανών (2017)



Κυριακή 26 Φεβ. 2017. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΠΡΟΟΔΟΣ συμμετείχε στη μόστρα των Θυμιανών.  Εφέτος το θέμα μας ήταν οι τουλίπες. Τριάντα πέντε περίπου παιδιά και ενήλικες ντυμένοι με τα χρώματα της τουλίπας, κόκκινο και πράσινο, έζησαν μια όμορφη εμπειρία.

Εκτός από τις τουλίπες, η ΠΡΟΟΔΟΣ συμμετείχε και στο πρώτο άρμα που παρέλασε. Είχε θέμα την πληγωμένη Χίο (από τους φόρους, τους πρόσφυγες κλπ) και το συνόδευαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές των χωριών τους. Εκεί μας εκπροσώπησαν οι δύο Μαρίες μέλη του Δ.Σ, με την καλλιμασιώτικη φορεσιά.
Η ομάδα της Προόδου, εφέτος ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από την περσινή. Αν κρίνουμε από τον ενθουσιασμό αυτών που συμμετείχαν, του χρόνου θα είναι πάλι παρόντες. Δεδομένου ότι η Καλλιμασιά δεν έχει παράδοση σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, η μόστρα των Θυμιανών είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διασκεδάσουν οι πιστοί του καρναβαλιού.
Πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να δίνουμε το δυναμικό παρόν συμμετέχοντας σε μια ήδη καταξιωμένη εκδήλωση ενός αδελφού πολιτιστικού σωματείου, παρά να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε κάτι ανάλογο.  Η αποκριάτικη χοροεσπερίδα που οργάνωσε εφέτος η Πρόοδος, είναι αρκετή, αλλά πρέπει να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμα, ότι Μόστρα έχει και έναν άλλον φανατικό οπαδό από την Καλλιμασιά. Το Γυμνάσιο, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς, με τους μαθητές και τους καθηγητές του.
Εμείς να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα την γραμματέα μας Αγγελική Κωνσταντίνου που ήταν επικεφαλής, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Να συγχαρούμε ακόμα τον ΜΕΟΘ για τη διοργάνωση και να τον ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου