Παγκαλλιμασιώτικη συνάντηση 2017



Τρίτη 16 Αυγ. 2017. Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Παγκαλλιμασιώτικης συνάντησης 2017, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση, στα πρότυπα της αντίστοιχης του 2016. Πριν ξεκινήσει συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν δύο σύντομες εκδηλώσεις: Πρώτα απονεμήθηκαν τα βραβεία στον μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Η Καλλιμασιά μέσα από το μάτια των παιδιών». Στη συνέχεια, εκ μέρους όλων των συνδιοργανωτών φορέων της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους Γιαννη Κολλιάρο και Δημήτρη Μελαχροινούδη για τη συνεχή προσφορά τους στην Καλλιμασιά.

 Τη συζήτηση συντόνισαν οι κυρίες Ευαγγελία Μελαχροινούδη και Αγγελική Κωνσταντίνου, οι οποίες μαζί με τον Αχιλλέα Φιστουρή, αποτελούσαν και την οργανωτική επιτροπή της συνάντησης. Το θέμα εφέτος ήταν καθορισμένο: «Προοπτικές ανάπτυξης της Καλλιμασιάς την επόμενη δεκαετία». Το λόγο πήραν και τοποθετήθηκαν οι παρακάτω, εκπροσωπώντας κάποιον φορέα ή απλώς τον εαυτό τους: Γιώργος Γιανούμης, Κώστας Καρατζάς, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, Γιάννης Γριμπαμπής, Μαρία Μπογή, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Κώστας Συράκης, Κώστας Βούκουνας και Δημήτρης Μελαχροινούδης.
Ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις. Επιγραμματικά να πούμε ότι οι περισσότεροι συγκλίνουν στο ότι η ανάπτυξη της Καλλιμασιάς περνά μέσα από την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που έχει και τη προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών. Ας ελπίσουμε ότι εφέτος θα βρεθεί κάποιος να γράψει τα πρακτικά, ώστε να μείνουν καταγραμμένα με λεπτομέρειες όσα προτάθηκαν. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιοποιήσουμε τις προτάσεις που έκανε το σωματείο μας δια του προέδρου του, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο.
 Θα θέλαμε να κάνουμε κάποια σχόλια για την τέταρτη κατά σειρά συνάντηση:
Η προσέλευση του κόσμου ίσως να μην ήταν ικανοποιητική, για ένα χωριό του μεγέθους της Καλλιμασιάς, αλλά οι συμμετέχοντες εφέτος ήταν πολύ περισσότεροι από πέρσι. Αυτό είναι στα θετικά της συνάντησης. Στα αρνητικά μπορούμε να μετρήσουμε το γεγονός ότι και εφέτος, δεν θα υπάρξουν άλλες διαδικασίες, μέχρι την επόμενη συνάντηση. Η οργανωτική επιτροπή πρότεινε να ανοιχτεί κατάλογος με ανθρώπους πρόθυμους να κάνουν μια ομάδα που θα επεξεργαστεί περεταίρω τις προτάσεις που έγιναν και να τις προωθήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Πρόοδος συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο είχε προτείνει και στην τοποθέτησή της.
Θα τολμήσουμε να κάνουμε μια διαπίστωση: Η Καλλιμασιά δεν πάσχει από ανθρώπους με ιδέες και προτάσεις, αλλά από ανθρώπους πρόθυμους να τις επεξεργαστούν περαιτέρω και να τις προωθήσουν. Και αυτή την κριτική την κάνουμε καλοπροαίρετα, όχι για να κατηγορήσουμε κάποιον, αλλά ως μια δεύτερη προσπάθεια να υλοποιηθεί η πρόταση της οργανωτικής επιτροπής, όπως περιγράφηκε παραπάνω.
Κλείνοντας να κάνουμε και μια άλλη διαπίστωση πιο αισιόδοξη: Το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των φορέων της Καλλιμασιάς συναντώνται, συζητούν, συνεργάζονται, συντονίζονται, είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο.


Δείτε ακόμη:
           Την εισήγηση της «Προόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου