Ομιλία με θέμα το Αλτσχάιμερ



Τρίτη 26 Σεπ. 2017. Η «Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας» Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, «Κέντρο  Παιδιού και Εφήβου», στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ πραγματοποίησε εκδήλωση – ομιλία στην Πρόοδο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο. Την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν: Χριστίνα Δρίζου - κοινωνική λειτουργός, Εύα Καλαντζή - ψυχίατρος, Φωτεινή Ελβίσα Φρροκάϊ – ψυχολόγος και Μαρία Δαμασιώτη –νοσηλεύτρια.

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου : Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.
Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 2271020000 (εσωτ. 2),  email kmpsy@kpechios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου