4η Συνάντηση Χορωδιών Χίου (2018)

Σάββατο 27 Ιαν. 2018. Ο Προοδευτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Συκιάδας, που εφέτος γιορτάζει τα σαράντα χρόνια από την ίδρυσή του, οργάνωσε την 4η Συνάντηση Χορωδιών Χίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, από 26 έως 28 Ιανουαρίου. Η χορωδία ενηλίκων της Προόδου ήταν και πάλι παρούσα.

Η χορωδία μας, με το νέο της μαέστρο κ. Μιχάλη Βούκουνα, ανανεωμένη και ενισχυμένη με νέα πρόσωπα, παρουσιάστηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και τραγούδησε τα «Χίλια περιστέρια», τον «Αλήτη» και «Μεσοπέλαγα αρμενίζω». Ήταν μια αξιοπρεπής παρουσίαση που ικανοποίησε όλους, παρά το γεγονός ότι αρκετά από τα νέα μέλη της παρουσιαζόταν στο κοινό για πρώτη φορά.
Δεδομένου ότι είναι η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας μας με το νέο της μαέστρο κ. Μιχάλη Βούκουνα, κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε ότι η προκάτοχός του κ. Βίνα Αμπανούδη, αποχώρησε πριν από έξι μήνες περίπου, γιατί οι επαγγελματικές και οικογενειακές τις υποχρεώσεις δεν της επέτρεπαν να συνεχίσει στην Καλλιμασιά. Έτσι χάθηκε και ο συνδετικός κρίκος που μας έδενε με τη χορωδία της «Αρμονίας», με την οποία είχαμε κοινή παρουσίαση στις προηγούμενες συναντήσεις χορωδιών. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα δούμε τον παλιό μας «εταίρο» να συμμετέχει και πάλι στη συνάντηση, αφού εφέτος δεν τα κατάφερε.
Σχετικά με τη διοργάνωση από τον σύλλογο της Συκιάδας, μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε, αφού αναβάθμισε το θεσμό εισάγοντας αρκετές καινοτομίες: Όρισε ως θέμα της διοργάνωσης τη θάλασσα, αύξησε τις ημέρες παρουσίασης  από δύο σε τρείς και προσκάλεσε χορωδίες εκτός Χίου, μία από Σάμο και μία από Τουρκία.
 Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η χορωδία από το Κορδελιό της Σμύρνης (Καρσίγιακα στα Τούρκικα), κατά κοινή ομολογία, έκλεψε την παράσταση το Σάββατο που παρουσιάστηκε. Όσοι δεν το γνώριζαν, το έμαθαν τώρα, ότι δηλαδή υπάρχουν πολλά αγαπημένα τραγούδια (Ελληνικά ή Τούρκικα, αυτό το γνωρίζουν οι ειδικοί) που τα τραγουδάνε και οι δύο λαοί, ο κάθε ένας στη γλώσσα του.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εντοπίσαμε αρκετές καλλιμασιώτικες παρουσίες σε άλλους συλλόγους και φορείς, όπως φαίνεται και στο συνημμένο φωτογραφικό λεύκωμα.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τα μέλη της χορωδίας που εκπροσώπησαν επάξια της Καλλιμασια και ιδιαίτερα το νέο μαέστρο κ. Μιχάλη Βούκουνα που κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να εντάξει και να ενσωματώσει νέα μέλη στην ομάδα και να παρουσιάσει στην ουσία μια νέα χορωδία. Στο διοργανωτή πολιτιστικό σύλλογο της Λαγκάδας, ευχόμαστε χρόνια πολλά και δημιουργικά, για τα σαράντα χρόνια του.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου